Bu Hafta Trend

İlginizi Çekebilir

Yeni teknoloji ile sanal hastaneler sağlık hizmetlerine nefes aldırıyor

Son yıllarda tüm dünyada sağlık kurumlarının sıkça karşılaştığı sorunlardan biri yatak kapasitesinin yetersizliğiydi. Özellikle büyük salgın ya da afet durumlarında bu sorun kritik boyutlara ulaşabiliyordu. İngiliz kökenli Doccla adlı yeni bir girişim ise bu soruna teknoloji getirmeye çalışıyor. Doccla erken taburcu edilen hastaları ya da asla hastaneye gitmeyen hastaları uzaktan yönetmek için “sanal yatak” teknolojisi geliştiriyor. Geliştirdiği bu çözümle sağlık kurumlarına rahat bir nefes aldırmayı hedefliyor.

Doccla, geliştirdiği sanal yatak teknolojisiyle sağlık kuruluşlarının karşılaştığı yatak kapasitesi sorununa çözüm olmayı hedefliyor. Firma, erken taburcu edilen hastaları ve asla hastaneye gitmeyen hastaları uzaktan takip etmeye olanak sağlayan bu teknolojiyi, kaynak kullanımının verimli yönetimine yardım ederek sağlık kurumlarına nefes aldıracak. Solunum, nabız, ateş gibi hayati bulguların uzaktan takibine imkan tanıyan sistem sayesinde doktorlar hastaları daha yakından takip edebilecek. Böylece salgın gibi durumlarda hastanelerdeki yük de hafiflemiş olacak.

Doccla, sanal yatak teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Şirket, hastaları takip etmek için geliştirdikleri izleme cihazları ve mobil uygulamayla toplanan verileri doğrudan elektronik tıbbi kayıtlara aktarıyor. Böylece doktorlar, hastaların hayati bulgularını içeren klinisyen panosundan takip edebilecek ve uyarı alacak. Sistem sayesinde yoğun tempoda çalışan sağlık ekibi, hastaların evdeki durumları hakkında daha fazla farkındalık kazanacak. Ayrıca hastalar da evlerinde rahat bir şekilde takip edilebilecek.

Doccla, büyüme stratejisi kapsamında yeni pazarlara giriş yapmayı hedefliyor. Şirket, yeni pazarlardaki ilk müşterisini kazanarak o pazara ayak uyduruyor. Bu modeli Almanya’da başarıyla uygulayan Doccla, yakın zamanda Avusturya ve Fransa’ya da açılmayı planlıyor. Fakat farklı pazarlardaki fırsat ve zorlukları da göz önünde bulundurarak stratejisini özelleştiriyor. Özellikle farklı ülkelerdeki tazminat sistemlerindeki farklılıkları yakından takip ediyor.

Doccla’nın sunduğu “evde hastane” çözümü ilaç araştırmaları alanında da kullanılmaya başlandı. Klinik deneyler sırasında hastaların kliniklere fiziken gelişini azaltarak veya tamamen ortadan kaldırarak, Doccla’nın teknolojisi trial süreçlerini hızlandırıyor ve maliyetleri düşürüyor. Şirket, geleneksel klinik araştırma organizasyonlarına kıyasla işlerin daha hızlı, verimli ve uygun maliyetli yürütülebileceğini iddia ediyor. Böylece ilaç firmalarının da kaynakları daha verimli kullanması sağlanacak.

Popüler kategoriler

Bizi Takip Et !